JOLO 3vs3 VOETBAL FUN FESTIVAL

Op zaterdag 25 mei 2024 organiseren we in samenwerking met J.V. De Pinte ondertussen de derde editie van het 3vs3 Voetbal Fun Festival. 's Morgens komen de U6 in actie, in de namiddag is het de beurt aan de U7.

Wat is het JOLO 3vs3 Voetbal Fun Festival?

Het 3vs3 Voetbal Fun Festival is een ludiek, supercool en kindvriendelijk voetbaltornooi voor U6 en U7. Bij beide leeftijdscategorieën wordt er 3vs3 gespeeld. Bij U6 kiezen we hier bewust voor, om zo de spelertjes kennis te laten maken met het speelconcept dat bij U7 wordt gespeeld.

JOLO biedt een een geweldige tornooitje aan voor alle kinderen waarbij we de nadruk leggen op veel leermomenten én absolute plezierbeleving. Ons ultieme doel is dat de kinderen na het tornooi naar huis gaan met een big smile en een rugzakje vol leuke voetbalervaringen.

Er zijn geen klassementen, geen finalewedstrijden en dus bijgevolg geen championitis gedrag. Gewoon lekker voetballen in een positieve en uitdagende omgeving & plezier maken.

Meer nog, de kinderen staan gedurende het tornooi ‘centraal’, ‘in the picture’. Er wordt randanimatie voorzien zoals het oplopen op de tonen van de Champions League, het toepassen van verschillende speelconcepten, het spelen met verschillende soorten ballen, boarding voetbal, side games voor de wisselspelers/teams die rust hebben (targetdoeken, dribbelparcours, opblaasbaar pannaveld, tennisfoot, ...), JOLOFANT die langs komt om te supporteren, een aandenken, fruit voor iedere deelnemer, ...

Dat de kinderen plezierbeleving (= FUN) mogen ervaren waarbij we ook de nadruk leggen op FAIR PLAY en ONTWIKKELING heb je drie niet te missen waarden om een kindvriendelijk evenement te organiseren en daarmee verklappen we ons ultieme doel, de missie.

JOLO Voetbalacademie staat zelf in voor de organisatie en de opvolging van het 3vs3 Voetbal Fun Festival terwijl we er ook nog eens voor zorgen dat de samenwerkende club er een centje aan kan overhouden. Mooie deal, toch?

Neem hieronder de uitklapbare lijst door om meer te weten te komen over het JOLO 3vs3 Voetbal Fun Festival!

Heeft jouw club interesse om met JOLO Voetbalacademie in zee te gaan? Neem dan contact met ons op!

Missie

FUN:
Alle kinderen beleven plezier.

FAIR PLAY:
Geen championitis gedrag van trainers, spelers of toeschouwers. Trainers grijpen in bij een fout van een eigen speler. Supervisors langs de pleinen.

ONTWIKKELING:
Spelers beter maken door kennis te laten maken met verschillende speelconcepten, verschillende soorten voetballen en te laten spelen door spelers van +/- hetzelfde niveau..

Duur

Het tornooi duurt een halve dag (+/- 2,5 uur).

Leeftijdscategoriƫn

Voor U6 & U7.
Meisjes mogen een jaar jonger spelen.

Minimum aantal spelers

Per ploeg zijn er minimum 6 spelers nodig om deel te nemen, met een maximum van 10 spelers. Echter raden we aan om met 8 spelers deel te nemen zodat alle spelers voldoende speelminuten hebben.

Zie rubriek 'Speelconcept' voor meer uiteg hierover.

Speelconcept

'Small Sided Games to Develop Football Intelligence'.

We kiezen er bewust voor om op het zelde moment 2 verschillende speelconcepten aan te bieden:
- Op het ene veld speelt jouw ploeg we met 2 doelen van 1,5m op 3m (de standaard doelen) waarbij de doelman de handen mag gebruiken.
- Op het veld ernaast speelt jouw ploeg met 4 mini doeltjes (merk Bazooka of metalen doeltjes van 1,20m x 0,80m) waarbij er geen ‘vaste’ doelman is en gebruik van de handen niet toegestaan is.

Zo willen we de spelers uitdagen/prikkelen zich aan te passen aan een veranderde leeromgeving. Beide wedstrijdjes gaan op hetzelfde moment door. Een extra trainer/begeleider is aangeraden mocht je er als trainer alleen voor staan.

Begin en einde wedstrijden

De thuisploeg start met de bal in het midden. De speler mag bij het signaal naar voor dribbelen, of de bal achteruit inspelen naar een medespeler. De tegenstander houdt 5 meter afstand.

De wedstrijden starten en eindigen op hetzelfde moment adhv een geluidsfragment.

Speelduur

Alle wedstrijden duren 1x10 minuten.
Alle wedstrijden starten en eindigen op hetzelfde moment.

Plein

15m x 25m en er worden zoals reeds vermeld bij de rubriek 'Speelconcept' twee pleintjes voorzien:
- 1 plein met twee doelen (3m x 1,50m).
- 1 plein met vier kleine doeltjes (1,2m x 0,8m).

Keuze ballen

Laat (jonge) kinderen zoveel mogelijk soorten ballen ontdekken!

- 3 wedstrijden worden gespeeld met een gewone voetbal size 3.
- 1 wedstrijd wordt gespeeld met een zaalvoetbal size 3.
- 1 wedstrijd wordt gespeeld met 2 soorten reactieballen.

Techniek boven alles. Een zaalvoetbal stuitert minder waardoor de bal minder snel ‘alle kanten opvliegt’. De bal plakt als het ware meer aan je voet in vergelijking met een traditionele bal, wat de ontwikkeling van een brede basistechniek ten goede komt. De bal laag houden en de tegenstander in een kleine ruimte passeren is een leuke uitdaging, wat dan weer het 1vs1 duel ten goede komt!

De reactieballen zijn ontworpen voor de training van reactie, reflexen, (start)snelheid en blessurepreventie. Deze innovatieve trainings- en recreatieve reactieballen zijn geschikt voor clubs, trainingen, en ook voor thuis! Met hun piramide- & ovaalvorm is het stuiteren van de reactieballen onvoorspelbaar, waardoor een verbetering optreedt in de oog- en voetcoördinatie, maar ook de startsnelheid en bewegingsvaardigheden. De ballen bieden dus veel toepassingsmogelijkheden. De speciale ballen voor reactie en - reflexen stelt niet alleen hoge eisen aan de balvaardigheid en traint de reflexen, ze brengen ook plezier en afwisseling in de wedstrijden gedurende het JOLO 3vs3 Voetbal Fun Festival.

Scheidsrechters

Er zijn geen scheidsrechters, wel supervisors die langs de pleinen lopen om alles in goede banen te leiden. De trainers/begeleiders langs het plein grijpen in bij een fout van een eigen speler (= fair play).

Scores

Er worden geen resultaten/scores bijgehouden.
Spelen om te leren. Leren winnen, kunnen verliezen.

Mercy Rule

Als je tijdens de wedstrijd merkt dat je team te sterk is, sta dan de tegenstander toe om met een extra speler te spelen, of haal een speler van jouw ploeg er (even) af.

Oplopen

Alle deelnemers lopen voor de start van het 3vs3 Voetbal Fun Festival op op de tonen van de Champions League, zoals echte voetbalsterren dat ook doen. :-) 

Varia

- Maximum één begeleider per team langs de zijlijn van het terrein.
- Toeschouwers blijven achter de ballustrade.
- Overgooiers worden door ons voorzien en kunnen door de deelnemende clubs worden verkregen bij gelijke kleur van truitjes.

Afsluitceremonie

Na de laatste wedstrijd is er een afsluitceremonie voorzien:
- Bedankingswoord en uitdelen van de aandenkens.
- Groepsfoto met alle ploegen samen.

HET JOLO BOARDING VOETBALVELD:

DE VOETBALREGELS IN EEN NOTENDOP:

INGESCHREVEN CLUBS:

INSCHRIJVINGSFORMULIER:

's Morgens komen de U6 in actie, in de namiddag is het de beurt aan de U7.Eerstdaags ontvangt u van ons een bevestiging van inschrijving. Gelieve de SPAM-box te controleren.

“The benefit to training in smaller spaces
is you don’t give players time to think.

Football is not played with one or two touches, drive the ball or dribble, it’s about making the right decisions
at the right moment.

Sometimes you must take two touches, sometimes one, sometimes a dribble, sometimes you must take six touches.

Every single action is completely different.

That’s the key.”

– Pep Guardiola on the benefits of
small-sided games and training in reduced spaces.

Deel op social media om jouw
vrienden op de hoogte brengen!