JOLO King of Football

Heb je al van JOLO King of Football gehoord of zien passeren in onze Social Media posts en heb je je al eens afgevraagd wat dit nu precies inhoudt?

JOLO Voetbalacademie wil trainers, voetbalclubs en andere voetbalscholen inspireren om de technische bagage van voetballers te vergroten door ons concept uit de doeken te doen en dus te delen met iedereen die hiervoor interesse in heeft.

JOLO King of Football is super leuk en uitdagend voor de kinderen. Meer nog: het concept brengt computer & Playstation games naar de echte voetbalwereld en maakt kinderen stapelgek van voetbal.

Bovendien leer je kinderen ook nog eens kennismaken met de beste spelers ter wereld en kan je net zoals in de games punten verdienen wanneer je het goed doet en deze punten verzilveren in 'upgrades' (lees verder onder de foto).

JOLO King of Football is een uitdagend technisch voetbalcircuit waarbij je andere deelnemers 1vs1 uitdaagt in een oefening naar keuze. We bieden dan ook een twintigtal oefeningen aan zodat er voldoende variatie is: tennisfoot, deklatje trap, targetdoeken, panna challenge, dribbelparcours, … Het zijn slechts enkele voorbeelden van onze uitdagende vormen. Iedere deelnemer, ongeacht hun leeftijd, wordt uitgedaagd om het beste van zichzelf te geven.

Naast het ontwikkelen van de technische bagage zijn zelfredzaamheid en fair-play twee niet te missen pijlers in dit concept. Kinderen gaan dan ook intrinsiek aan de slag en te zoeken achter oplossingen.

Bij aanvang van JOLO King of Football ontvangt iedere speler 5 FIFA Ultimate Team kaarten. Deze kaartjes zijn pakweg de 25 beste spelers ter wereld op de welbekende FIFA games waar je waarschijnlijk al eens van hebt gehoord. De kaartjes zijn online te vinden op het web. We raden aan om enkele reeksen te voorzien zodat je er zeker voldoende hebt. Enig knip- en plastificeer werk is dus aan de orde!

Bij aanvang van het concept tonen we de oefeningen voor. Indien je een grote groep hebt met verschillende begeleiders kan je je opsplitsen. De oefeningen zijn voor iedere deelnemer uitdagend omdat deze voor iedere leeftijd haalbaar zijn door te werken met verschillende afstanden. We zetten dus in op differentiatie (bv.: onderbouw ploegen mogen van wat dichter een bal proberen in een hoepel te passen; dit kan je aanduiden met potjes).

Daagt een speler je uit dan heb je de keuze of je de uitdaging aangaat of niet. De speler die jou uitdaagt moet mondeling meedelen in welke oefening hij jou wil uitdagen. Je mag weigeren. Blijf je uitdagingen weigeren zal je natuurlijk ook niet veel kaartjes kunnen bemachtigen.

Voor een oefening start, spelen beide spelers blad-steen-schaar om te bepalen wie start met het opzetten van de bal (bv. bij tennisfoot of de panna challenge) of wie een signaal geeft om de oefening te starten (bv. bij een dribbeloefening). Natuurlijk kunnen de spelers ook onderling overeenkomen/afspreken wie mag starten met de oefening.

Heb je de uitdaging gewonnen, dan mag je een FIFA kaartje uitkiezen bij de verliezer. Je probeert dus zoveel mogelijk uitdagingen aan te gaan en te winnen. De kaartjes zijn punten waard en worden bij afloop van het spel genoteerd. De speler met de meeste punten wint het spel. Be the Ultimate King!

Zijn al jouw kaartjes op, dan kan je bij de begeleider vijf nieuwe kaarten vragen. Dit kan je, indien gewenst, koppelen aan het uitvoeren van een korte en ludieke opdracht. Op deze manier kan iedere speler blijven deelnemen. De extra kaarten die worden gegeven zijn op het einde van spel uiteraard minder punten waard (je dient dit dus te noteren)

Wie 15 kaarten heeft kunnen bemachtigen, kan 10 kaarten komen verzilveren bij de begeleiders in een Special Golden Card. Deze kaart is op het einde van het spel 15 punten waard en kan bijgehouden worden in de broekzak, of in bewaring gegeven worden bij de begeleiders (tip: noteer alvast +15 bij de desbetreffende speler). Ze krijgen als het ware 5 punten extra cadeau als beloning. Zo kan je de spelers echt motiveren te spelen voor deze upgrade en heb je ondertussen weer wat extra kaartjes die je kan gebruiken om uit te delen aan zij die geen kaarten meer hebben.

Meer nog: heb je op het einde van het spel de vijf beste spelers in jouw bezit dan tellen deze kaarten voor 2 punten. Dit zijn de spelers met de beste rating of spelers die je zelf bepaalt, zoals bv. Messi, Haaland, Mbappé, De Bruyne en Neymar.

Een voorwaarde die we bij JOLO Voetbalacademie steeds stellen aan de spelers is dat ze iedere oefening minstens 1 keer gedaan hebben, maar ook hier kan je je eigen accenten leggen.

De winnaar per leeftijdscategorie wordt beloond met het felbegeerde JOLO King of Football diploma. Bij de jongste leeftijden kiezen wij er voor dat ieder kind wordt beloond met het diploma omdat deze jonge toppertjes het beste van zichzelf hebben gegeven en het al eens durven opnemen tegen oudere spelers. Durf & lef worden dus beloond!

JOLO Voetbalacademie is trots dit concept te hebben uitgewerkt en we zijn dan ook enthousiast om dit steeds aan te bieden op onze voetbalstages. Zij die al eens hebben mogen proeven zijn steeds weer vragende partij en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. JOLO King of Football verveelt namelijk nooit.

Om de uniciteit van het concept te behouden geven we verder nog mee als tip dat je best ieder seizoen de transfers op de voet volgt zodat je een nieuw FIFA kaartje kan afdrukken en plastificeren.

Wil je ook aan de slag maar weet je niet goed hoe te beginnen? Neem dan contact met ons op en dan helpen we je op weg om alvast de eerste stappen te zetten. En als laatste: waarom niet eens familieleden uitnodigen om het op te nemen tegen hun kind/broer/zus/neef/nicht/… zoals in onderstaand filmpje? Of: in duo's te werken tegen anderen?!

Hieronder vind je 24 oefeningen die je kan integreren in het King of Football concept.
Sommige oefeningen kunnen zowel met als zonder bal worden uitgevoerd (keuze aan de spelers).
COMING SOON: filmpjes om de oefeningen te verduidelijken.

1: 1vs1 doeltjes rug tegen rug

2: Kegel omver trappen

3: Dribbel rond de kegel & terug

4: Trap de bal in het doeltje

5: 1vs1 doeltjes omgekeerd

6: Deklatje trap 5vs5 doel

7: Bal in de hoepel

8: Voetribal: 1 touch

9: 1vs1 met een reactiebal

10: Tennisballen in de hoepels

11: Balletje schep in de ton

12: Jongleer de bal in het doeltje

13: Driehoek dribbel & terug

14: Targetdoek 3vs3 doel

15: 1vs1

16: Targetdoek 5vs5 doel

17: Deklatje trap 11vs11 doel

18: Deklatje trap 3vs3 doel

19: Touwtje trek

20: Panna challenge

21: Tennisfoot

22: Zig-zag dribbel & terug

23: 3 op een rij

24: Staartje trek

Deel op social media om jouw
vrienden op de hoogte brengen!